The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ασουρές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

250γρ. Σιτάρι αποφλοιωμένο

3  Λίτρα νερό

¼ Κουταλάκι  αλάτι

2   Κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό

4     Κουταλιές σούπας ζάχαρη

100 ml. πετιμέζι (προαιρετικός)

Καρύδι τριμμένο

Καρύδα  τριμμένη

Σταφίδες μαύρες

Σταφίδες ξανθές

Βερίκοκα ξέρα     ψιλοκομμένα

Δαμάσκηνα ξέρα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

 

Βράζουμε το σιτάρι με το αλάτι. Προς το τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το πετιμέζι.

Όταν πήξει σερβίρουμε σε μπολ, ρίχνουμε από πάνω

το καρύδι την καρύδα τις σταφίδες και τα βερίκοκα.

Αν θέλουμε τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα άλλα το αποτέλεσμα δεν είναι αισθητικά καλό. Είναι τονωτικό και εύπεπτο για μέρες

αυστηρής νηστείας    

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors