The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Λαχανοντολμάδες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για 6 άτομα :

1-2 μεγάλα λάχανα

750γρ.  κιμά από βοδινό και χοιρινό κρέας

1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

100γρ. ρύζι Καρολίνα

Αλάτι

Πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό

Λίγο δυόσμο ξερό

2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες

100γρ. βούτυρο

Εκτέλεση :

  1. Αφαιρούμε από τα λάχανα το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
  2. Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα λάχανα. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα βγάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να μείνουν στο βραστό νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν τα φύλλα. Αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι το πιπέρι ,τον μαϊντανό και τον δυόσμο
  3. Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρούμαι τα χοντρά σημεία, βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το μίγμα του κιμά και το τυλίγουμε σε ρολό με τις άκρες από τα φύλα προς τα μέσα και χωρίς να το σφίγγουμε πολύ.
  4. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Βάζουμε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες. Ρίχνουμε πάνω νερό,  αλάτι και πιπέρι.
  5. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα πιάτο βαρύ για να κρατά τους ντολμάδες κάτω και να μην τους αφήνει να τους σηκώνει το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ώρα περίπου. Τους με

σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο, η με γιαούρτι.

Καλή επιτυχία.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors