The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτα και ρύζι μπασμάτι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

1.κιλό κιμά (χοιρινό κατά προτίμηση)

6 φέτες ψωμί

½ κρεμμύδι

2 κουταλάκια γλυκού δυόσμος φρέσκος

1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

½  κουταλάκι γλυκού πιπέρι

½ κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

1 αυγό

Υλικά για το ρύζι

250γρ. ρύζι μπασμάτι

1 ½ λίτρο νερό

1 κουταλάκια γλυκού αλάτι

Υλικά για την σάλτσα ντομάτας

500γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

Λίγο κανέλα

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μπασινα βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί αφού το έχουμε πρώτα βρέξει και στύψει
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κρεμμύδι, αβγό, δυόσμο.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά και τον αφήνουμε να καθίσει για 5-6 λεπτά.
  4. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει, πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα και μέγεθος ενός καρυδιού και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
  5. Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι να ψηθούν. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές για 5-6 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  6. Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο, αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι που τηγανίζαμε τα κεφτεδάκια την ντομάτα, αλάτι και λίγο κανέλα. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει και προσθέτουμε μέσα τους κεφτέδες.
  7. Βράζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν.
  8. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ λίτρο νερό να βράσει προσθέτουμε το αλάτι και όταν βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι.
  9. ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
  10. 10. Σουρώνουμε το ρύζι και είναι έτοιμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Βίντεο.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors