Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

     

    Υλικά

    Κιμά Μόσχου  1 κιλό.

    Κρεμμύδι 1 μεγάλο

    Σκόρδο 1  σκελίδα

    Αυγό 1 τεμάχιο

    Ρίγανη  1 κουταλάκι του γλυκού

    Κύμινο τριμμένο ½  κουταλάκι Γλυκού

    Πιπέρι λίγο

    Αλάτι ανάλογο

    Μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο

    Κανέλλα τριμμένη λίγο  

    Φρυγανιά τριμμένη 150γρ

    Νερό 180 ml

    Ελαιόλαδο 60ml

    Για την σάλτσα θα χρειαστούμε

     Ντομάτα τριμμένη 450 γρ

    Κανέλλα  ½  κουταλάκι Γλυκού

    Κύμινο ½  κουταλάκι Γλυκού

    Αλάτι λίγο

        Νερό 500 ml       

     Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πλένουμε και ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό
    2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρεμμύδι το μαϊντανό τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά έκτος το νερό και το ελαιόλαδο
    3. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό
    4. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια
    5. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι απλώνουμε να πάει παντού στο ταψί και στρώνουμε τα σουτζουκάκια
    6. Τα ψήνουμε για 17 λεπτά,  μετά τα βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε την σάλτσα και ξανά ψήνουμε για άλλα 23 λεπτά στην μεγαλύτερη θερμοκρασία του φούρνου  και είναι έτοιμα.

    Για περισσότερε λεπτομερές δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    Καλή επιτυχία

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική