Xοιρινό με πορτοκάλι και πάπρικα

    Προετοιμασία: 30′  Ψήσιμο: 45′-50′  Μέτριας δυσκολίας

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

    •        800 γρ. ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) κομμένο σε μπουκιές

    •        3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    •        2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

    •        1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    •        1/2 κουταλάκι του γλυκού σκορδοπίπερο

    •        1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    •        1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

    •        2 πορτοκάλια

    •        1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

    •        2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

    •        500 γρ. κους κους (Το κουσκούς (αραβικά: كسكس) είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό που συναντάται σε πολλές χώρες, αλλά κυρίως στη Βόρεια Αφρική, όπου είναι το βασικό πιάτο στο παραδοσιακό οικογενειακό γεύμα της Παρασκευής. Πηγάζει από τις μαγειρικές παραδόσεις των Παλαιστίνιων. Το κους κους είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Στην  συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται.)

    • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με το αλάτι και το σκορδοπίπερο και πασπαλίζετε τα κομματάκια του χοιρινού κρέατος με το μείγμα αυτό.

    Αφαιρείτε τις φλούδες του ενός πορτοκαλιού και τις κόβετε σε λεπτές λωρίδες σαν σπιρτόξυλα. Τις βράζετε 2-3 φορές σε νερό, 3′-4′ την κάθε φορά, για να ξεπικρίσουν και τις στραγγίζετε. Κόβετε το ένα πορτοκάλι σε ροδέλες λεπτές και παίρνετε το χυμό από το δεύτερο.

    Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ηλιέλαιο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομματάκια του κρέατος. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1′-2′. Κατόπιν σβήνετε με το χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτετε την πάπρικα. Σιγοβράζετε 35′-40′.

    Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες και τις φλούδες πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μέλι και αφήνετε να καραμελώσουν. Ρίχνετε τα πορτοκάλια και τις φλούδες στη σάλτσα του φαγητού. Κατόπιν βράζετε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το σερβίρετε μαζί με το χοιρινό και τη σάλτσα του.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική