Μοσχάρι με αρακά

    Υλικά:

    1,100 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι)

    600 γρ. αρακά κατεψυγμένο

    2 καρότα

    100 ml. ελαιόλαδο

    400 γρ. στοματάκι κονκασέ

    1 ματσάκι άνηθο

    αλάτι, πιπέρι

    300 ml. νερό

    Εκτέλεση

    1.    Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζει

    2.    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και την βάζουμε στην εστία να κάψει το λάδι,

    3.    προσθέτουμε το κρέας για να το σοτάρουμε λίγο.

    4.    Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε και αυτό λίγο

    5.     σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τον αρακά  και το νερό

    6.    Κόβουμε τα καρότα σε φετούλες αφού τα έχουμε καθαρίσει πρώτα και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.

    7.    Ρίχνουμε το πιπέρι και το αλάτι και ψιλοκόβουμε και τον άνηθο,  τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα.

    8.    Κλίνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα

    9.      Άλλα 15 λεπτά αφήνουμε την χύτρα μας επάνω στο μάτι με κλιστεί την εστία έως ότου να μπορούμε να ανοίξουμε το καπάκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο   

     Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική