The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τηγανιά καϊμάκ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

1 κιλό χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε λωρίδες

3 καρότα

2 πιπεριές κόκκινες

1 πιπεριά πράσινη

200 γρ μανιτάρια

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο                                                                          

Λίγη βετζέτα

2 φύλλα δάφνης

2 πορτοκάλια στυμμένα

3 κουταλιές αλεύρι

150 μλ κρασί

Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την τηγανιά χρειαζόμαστε 2 τηγάνια. Στο πρώτο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μόνο του, για να γίνει πιο μαλακό κα να κρατάει τα υγρά του.

Μόλις τσιγαριστεί και πάρει χρώμα τα βάζουμε σε ένα ταψάκι χωρίς τα ζουμιά του.

Στο δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια αφού τα έχουμε κόψει σε κομματάκια.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και έπειτα προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά  και το σκόρδο. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κρασί και μετά από 1-2 λεπτά τα μεταφέρομε στο ταψάκι μαζί με τα ζουμιά τους.

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεα προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο νεράκι.

Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ψήνουμε  στους 180 για μια ώρα περίπου

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors