The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μπεκάτσες κρασάτες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά :

4 Μπεκάτσες

2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο

2 κρεμμύδια

1 κουτ. σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί

4-5 ώριμες ντομάτες

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

1.    Μαδάμε τις μπεκάτσες, τις καψαλίζουμε πάνω από φλόγα για να φύγουν οι τρίχες, αναιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά. Τις βάζουμε να στραγγίσουν και τις αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω και μπήγουμε το ράμφος ανάμεσα στα πόδια

2.    Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυρο να κάψει και τηγανίζουμε τι μπεκάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

3.    Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ώσπου να μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ξανθύνει

4.    Προσθέτουμε το κρασί και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες

5.    Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και τις βράζουμε για 30 λεπτά περίπου

6.    Παίρνουμε τα συκωτάκια των πουλιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετάμε), τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο

7.     Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα 20 λεπτά. Ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα

8.    Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα.

 

Καλή επιτυχία.
 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors