The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Λαγός στιφάδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά για 4-6 άτομα 

1 λαγός, 1½-2 κιλά περίπου

150 ml κόκκινο κρασί γλυκό

150 γρ. ελαιόλαδο 
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
400 γρ. ντοματάκι αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα 
2-3 φύλλα δάφνης, ξερά 

10 κόκκους μπαχαριού 
10 κόκκους πιπεριού  μαύρου
1 ξυλαράκι κανέλα 
2½ κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου 
αλάτι  νερό

Εκτέλεση

1)    Κόβουμε το λαγό σε μερίδες και τον πλένουμε σε νερό με ξύδι.

2)  Αφήνουμε το λαγό σε νερό με αρκετό ξύδι για 1 ώρα .

3)  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε ένα τάπερ με ξύδι και λίγο νερό για 20 λεπτά

4)  Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ,τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά χωρίς να βάλουμε μέσα στο τηγάνι τίποτα

5)   Αδειάζουμε το λάδι μέσα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα

6)  Αδειάζουμε το λάδι από τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε το λαγό και τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμάτια του λαγού αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από τα νερά.

7)   Σοτάρουμε το κρέας καλά και από τις δυο μεριές, το σβήνουμε με το κρασί,  προσθέτουμε την ντομάτα νερό όσο χρειαστεί να σκεπάσει το κρέας, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά.

8)  Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά

προσέχοντας να μην μας κολλήσει για αυτό ανακατεύουμε κατά διαστήματα

9)  Αφού περάσουν τα 30 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που έχουμε σοτάρει

10)                     Ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ακόμα σε μέτρια φωτιά 

11)                       Όταν το κρέας το καρφώνουμε με το πιρούνι και πέφτει μονό του τότε είναι έτοιμο .δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά .


              Καλή επιτυχία.

         για απορίες στείλτε mail

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors