The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Παπουτσάκια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

1 kg μελιτζάνες

½ kg κιμά

3 κρεμμύδια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξηρό

½ κούπα μαϊντανό

2 κούπες ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες

½ κούπα λάδι

1 αυγό

3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

½ κούπα μπεσαμέλ σφιχτή

2 κροκάδια

1 κούπα κεφαλοτύρι

10 φέτες ντομάτες

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αν οι μελιτζάνες είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση να γίνουν 2, αν όχι τις χαράζω, τις αλατίζω πολύ και τις αφήνω 1 ώρα.
  2. Τις ξεπλένω καλά τις τηγανίζω ή τις βάζω στο γκριλ. Όταν τηγανιστούν δεν βγάζω τη γέμιση αλλά την πατάω.
  3. Κιμάς
  4. Σοτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια και ρίχνω τον κιμά ώσπου να αλλάξει χρώμα.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, τα ντοματάκια το αλάτι και πιπέρι.
  6. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το αυγό (αν θέλω μόνο το ασπράδι) και τη βάζω μέσα στον κιμά.
  7. Μπεσαμέλ
  8. Ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνω το ζεστό γάλα.
  9. Ανακατεύω γρήγορα – γρήγορα  ώστε να σφίξει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  10. Αφήνω να κρυώσει λίγο χτυπάω τα 2 κροκάδια κα τα ρίχνω στη μπεσαμέλ.
  11. Γεμίζω τις μελιτζάνες με τον κιμά, βάζω πάνω την μπεσαμέλ και από πάνω τα ντοματάκια και το κεφαλοτύρι.
  12. Ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180οC. Στο ταψί ρίχνω λίγο νερό.
  13.  

 Απο email της ​Μαρίας  Θεοφυλάκη 

καλή επιτυχία

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors