Παπουτσάκια

    Υλικά

    1 kg μελιτζάνες

    ½ kg κιμά

    3 κρεμμύδια φρέσκα

    1 κρεμμύδι ξηρό

    ½ κούπα μαϊντανό

    2 κούπες ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες

    ½ κούπα λάδι

    1 αυγό

    3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

    ½ κούπα μπεσαμέλ σφιχτή

    2 κροκάδια

    1 κούπα κεφαλοτύρι

    10 φέτες ντομάτες

    Αλάτι – πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Αν οι μελιτζάνες είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση να γίνουν 2, αν όχι τις χαράζω, τις αλατίζω πολύ και τις αφήνω 1 ώρα.
    2. Τις ξεπλένω καλά τις τηγανίζω ή τις βάζω στο γκριλ. Όταν τηγανιστούν δεν βγάζω τη γέμιση αλλά την πατάω.
    3. Κιμάς
    4. Σοτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια και ρίχνω τον κιμά ώσπου να αλλάξει χρώμα.
    5. Στη συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, τα ντοματάκια το αλάτι και πιπέρι.
    6. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το αυγό (αν θέλω μόνο το ασπράδι) και τη βάζω μέσα στον κιμά.
    7. Μπεσαμέλ
    8. Ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνω το ζεστό γάλα.
    9. Ανακατεύω γρήγορα – γρήγορα  ώστε να σφίξει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
    10. Αφήνω να κρυώσει λίγο χτυπάω τα 2 κροκάδια κα τα ρίχνω στη μπεσαμέλ.
    11. Γεμίζω τις μελιτζάνες με τον κιμά, βάζω πάνω την μπεσαμέλ και από πάνω τα ντοματάκια και το κεφαλοτύρι.
    12. Ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180οC. Στο ταψί ρίχνω λίγο νερό.

     Απο email της ​Μαρίας  Θεοφυλάκη 

    καλή επιτυχία

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική