- 11 Μαΐου 2013
- 0 Μου Αρέσει
- 25 Προβολή
Υλικά
1 kg μελιτζάνες
½ kg κιμά
3 κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξηρό
½ κούπα μαϊντανό
2 κούπες ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες
½ κούπα λάδι
1 αυγό
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
½ κούπα μπεσαμέλ σφιχτή
2 κροκάδια
1 κούπα κεφαλοτύρι
10 φέτες ντομάτες
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Αν οι μελιτζάνες είναι μεγάλες τις κόβω στη μέση να γίνουν 2, αν όχι τις χαράζω, τις αλατίζω πολύ και τις αφήνω 1 ώρα.
- Τις ξεπλένω καλά τις τηγανίζω ή τις βάζω στο γκριλ. Όταν τηγανιστούν δεν βγάζω τη γέμιση αλλά την πατάω.
- Κιμάς
- Σοτάρω ελαφρά τα κρεμμυδάκια και ρίχνω τον κιμά ώσπου να αλλάξει χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, τα ντοματάκια το αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το αυγό (αν θέλω μόνο το ασπράδι) και τη βάζω μέσα στον κιμά.
- Μπεσαμέλ
- Ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνω το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύω γρήγορα – γρήγορα ώστε να σφίξει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Αφήνω να κρυώσει λίγο χτυπάω τα 2 κροκάδια κα τα ρίχνω στη μπεσαμέλ.
- Γεμίζω τις μελιτζάνες με τον κιμά, βάζω πάνω την μπεσαμέλ και από πάνω τα ντοματάκια και το κεφαλοτύρι.
- Ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 180οC. Στο ταψί ρίχνω λίγο νερό.
Απο email της Μαρίας Θεοφυλάκη
καλή επιτυχία
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.