The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Βλαστάρια Σπανακιού Σοτέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

1½ κιλό σπανάκι

80 ml ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδια ξερά

50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

Αλάτι .Πιπέρι

250 ml. Ζωμό κρέατος

½ κουταλάκι σόδα φαγητού

½ ματσάκι άνηθο

¼ ματσάκι δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα φύλα και κρατήστε τα βλαστάρια από το σπανάκι
  2. Τα φύλα μπορείτε να τα κρατήσετε για κάποιο άλω φαγητό σε μια σακούλα καλά κλισμένα στο ψυγείο.
  3. Πλύνετε τα βλαστάρια από τα σπανάκια καλά σε μπόλικο νερό μαζί με την σόδα φαγητού.
  4. Βράστε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό μαζί με αλάτι και ζεματήστε τα βλαστάρια για 5-7 λεπτά
  5. Αποσύρετε από την φωτιά και ξεπλύνετε με κρύο νερό τα βλαστάρια,  βάλτε τα να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι
  6. Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα (αφού τα έχουμε πρώτα καθαρίσει και πλύνει καλά) και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
  7. Προσθέτουμε τα βλαστάρια, το ζωμό κρέατος, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας χωρίς να βάλουμε το καπάκι για να μην χάσουν το χρώμα τους.
  8. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά  άνηθο, δυόσμο.
  9. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και  σκόρδο (κάτι σαν το τζατζίκι χωρίς αγγούρι). Η με λεμόνι

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη  

 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors