The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Φάβα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης ή 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
3 λίτρα ζεστό νερό (περίπου)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Υλικά για το γαρνίρισμα:

 Παρθένο Ελαιόλαδο 

Χυμός λεμονιού

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

1/2 ματσάκι άνηθος η μαιντανό  (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλει αφρό 
  2. τη στραγγίζουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με  ζεστό νερό, το κρεμμύδι και τη δάφνη. (Το νερό θα πρέπει να σκεπάζει τη φάβα 2 δάχτυλα περίπου).
  3. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  4. Σε αυτό το διάστημα την ξαφρίζουμε όσο συχνά χρειάζεται, μέχρι να σταματήσει να αφρίζει.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τα τελευταία 15 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε τη δάφνη ή το θυμάρι και χτυπάμε τη μισή φάβα (με τα βρασμένα κρεμμύδια) στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθεί.
  7. Την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φάβα και λίγο Ελαιόλαδο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  8. Την σερβίρουμε σε πιάτα και την περιχύνουμε με επιπλέον Ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  9. Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Οδηγίες του Chef 

Πρέπει να αποσύρουμε τη φάβα από τη φωτιά όταν δεν έχει πήξει εντελώς. Κρυώνοντας θα πήξει και θα γίνει όπως πρέπει.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors