The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Φακές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά:

260 γρ. φακές

1 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

100 ml. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

½ κουταλιά σούπας ρίγανη τριμμένη

450 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη

1 φύλλο δάφνη

1300 ml. νερό

Εκτέλεση:

1.    Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές  (πάντα με κρύο νερό) τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση

2.    Πετάμε το πρώτο νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε καυτό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα

3.    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα

4.    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα

5.    Όταν περάσει ο χρόνος κλίνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω για άλλα 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να ανοίγει το καπάκι της χύτρας, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο   

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors