The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ρεβίθια Σούπα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

500γρ ρεβίθια

   2 Κρεμμύδια μέτρια

2 Καρότα μέτρια

Χυμό από 1 λεμόνι

200γρ. Ελαιόλαδο

Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη  

  ½ Πιπεριάς κόκκινη

 ½ Πιπεριάς πράσινης

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν και να είναι μαλακά για να μπορούμε να τα μαγειρέψουμε.
  2. Λιπών αδειάζουμε τα ρεβίθια στο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε καλά.
  3. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τους ρίχνουμε κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν κανά δυο δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια.
  4. Τα βάζουμε να βράσουν και αφαιρούμε τους αφρούς που θα βγάλουν κατά τον βρασμό, αν χρειαστεί νερό από την στιγμή που έχουν πάρει βράση προσθέτουμε κοφτό νερό.
  5.  Όταν τελειώσουμε με το μάζεμα του αφρού,  αφήνουμε τα ρεβίθια να βράσουν αρκετά, για να καταλάβουμε ότι έχουν βράσει βγάζουμε μερικά με ένα κουτάλι και τα πατάμε με τα δάχτυλα μας να δούμε πόσο μαλάκωσαν.
  6. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός το χυμό λεμόνι  μέσα στην κατσαρόλα. (Το κρεμμύδι ψιλοκομμένο η πιπεριές ψιλοκομμένες τα καρότα τριμμένα στο ρεντέ ). Και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα.
  7. Εάν πρόκριτε για κατσαρόλα, αν είναι χύτρα ταχύτητος του χρόνους τους κανονίζετε εσείς.
  8. Στο τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι ανακατεύουμε καλά και μπορούμε να σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και ότι απορία έχετε ρωτήστε μας, θα χαρούμε να βοηθήσουμε. Στείλτε mail…

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors