The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Φακές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

300γρ. φακές

2 μέτρια κρεμμύδια

3-4 σκελίδες σκόρδο

1-2 δαφνόφυλλο

30γρ. ντοματοπολτέ

1κουτ. σούπας ρίγανη

300γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

20γρ. ξύδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις φακές και τις πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, μετά τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές,
  3.  Τις βάζουμε να βράσουν και όταν πάρουν την πρώτη βράση τις ξανά σουρώνουμε και τις βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα όμως αυτή τη φορά με ζεστό νερό.
  4. Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά  μετά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα εκτός το ξύδι  και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25-30 λεπτά ακόμα.
  5. Δοκιμάζουμε τις φακές και αν είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 20γρ ξύδι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία        

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors