The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Φασολάδα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

   

 Υλικά:

500γρ. φασόλια ξερά

4 καρότα μέτρια

300γρ. σέλινο

50γρ. ντοματοπολτέ

2 κρεμμύδια μεγάλα

300γρ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι μαύρο

πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε να

μουλιάσουν από την προηγούμενη νύχτα σε κρύο νερό.

Στη συνέχεια (και αφού αλλάξουμε το νερό) τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 6-7λεπτα από την στιγμή που βράσουν, μετά αλλάζουμε και πάλι το νερό με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει καλά.

Αφού βράσουν τα φασόλια για 30 λεπτά προσέχοντας να μην κολλήσουν (ανακατεύουμε κατά τακτά διαστήματα και προσέχουμε το νερό να είναι αρκετό και να σκεπάζει τα φασόλια 3-4 δάκτυλα πιο πάνω). Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τα καρότα σε λεπτές φέτες , το σέλινο και αυτό  ψιλοκομμένο, το λάδι τα πιπεριά το αλάτι τον ντοματοπολτέ. Ανακατεύουμε για να γίνει ανάμειξη όλων των υλικών

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 1 ώρα να βράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που για να μην μας κολλήσει. Το φαγητό είναι έτοιμο  όταν τα φασόλια λιώνουν εύκολα και το ζουμί τους έχει χύλωση αρκετά, αν χρειαστεί περισσότερο χρόνο τα αφήνουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με παστά ψάρια, τουρσί, ελιές αλλά και ταραμοσαλάτα.

Καλή επιτυχία

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors