The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα

250 γρ. κιμάς μόσχου

200γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. τσαγιού κάστανα λίγο βρασμένα και κομμένα

2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι

¼ φλ. τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 φλ. τσαγιού νερό η ζωμό

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

1 ξυλάκι κανέλλα

Αλάτι  πιπέρι

 Τριμμένη φρυγανιά η κρουτόν

1 μήλο φιρίκι

 Εκτέλεση

1.    Πλένουμε τη γαλοπούλα. Αφαιρούμε τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε

2.    Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι τον κιμά και τα εντόσθια. Σβήνουμε με το κρασί

3.    Προσθέτουμε τα κάστανα το κουκουνάρι τις σταφίδες, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και το νερό η ζωμό

4.    Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα και να γίνει ο κιμάς

5.    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να μην κολλήσει η γέμιση

6.    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει  προσθέτουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη για να απορροφήσει τα υγρά

7.    Σε ένα μπόλ βάζουμε λίγο βούτυρο 50-60 γρ. και 1 κουταλιά μουστάρδα,  λίγο πιπέρι,  αναμειγνύουμε καλά  

8.    Αλείφουμε την γαλοπούλα καλά από μέσα και εξωτερικά ανασηκώνοντας την πέτσα προσεκτικά για να αλείψουμε και από κάτω

9.    Γεμίζουμε. Τοποθετούμε το φιρίκι στο άνοιγμα και ράβουμε

10.                       Καλύπτουμε με λαδόκολλα που έχουμε αλιέψει με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180-200 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου ανάλογα με το βάρος της γαλοπούλας (για κάθε κιλό περίπου 1 ώρα ψήσιμο)

11.                       Αφαιρούμε την λαδόκολλα 30-45 λεπτά πριν βγάλουμε τη γαλοπούλα αλείφουμε με λίγο βούτυρο ακόμα και την αφήνουμε να ροδίσει καλά.

 

Καλή επιτυχία 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors