Ξιφίας με σάλτσα κόκκινου κρασιού

    Υλικά :
    4 κομμάτια ξιφία
    2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι
    Χυμός από 2 λεμόνια
    Μια σκελίδα σκόρδο 

    Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Εκτέλεση:
    Πλένετε τα κομμάτια του ξιφία με κρύο νερό και τα στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο ραντίστε με το θυμάρι το χυμό των λεμονιών ανακατεμένο με λίγο λάδι το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα γυρίζοντας τα δυο φόρες. Βγάλτε τα κομμάτια του ξιφία από την μαρινάτα και βάλτε τα σε καυτή σχάρα να ψηθούν για 15 λεπτά συνολικά γυρίζοντας τα στην μέση του ψησίματος. Απλώστε την σάλτσα κόκκινου κρασιού σε ένα πιάτο τοποθετήστε μέσα τα κομμάτια του ψημένου ξιφία και σερβίρετε τα ζεστά. 
    Σάλτσα κόκκινου κρασιού :
    Υλικά 
    4 πιπερίτσες αποξηραμένες χωρίς σπόρους 
    30 γρ. λιαστές ντομάτες 
    150 γρ. ζωμό λαχανικών 
    2 σκελίδες σκόρδο 
    150 ml κόκκινο κρασί ξηρό 
    Αλάτι  
    Εκτέλεση : 
    Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κρασί και βράστε το μέχρι να μείνει το μισό, παράλληλα βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Μόλις το κρασί μείνει το μισό, αδειάζετε το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα στο κρασί και βράζετε για ακόμα 5 λεπτά, κατεβάζετε από την φωτιά περνάτε το μείγμα από το σουρωτήρι προσθέτετε αλάτι και είναι έτοιμο. 
    Καλή επιτυχία .
    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική