The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μελιτζανοσαλάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά :

1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες

λαδόξιδο ή λαδολέμονο

1 ή 2 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

1 ντομάτα

Μαρουλόφυλλα

1 πιπεριά

Μαύρες ελιές

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες με πιρούνι σε διάφορα μέρη και τις ψήνουμε στον φούρνο  ωσότου μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε με δυο μαχαίρια, όπως τον κιμά, σε κομματάκια. Τις ραντίζουμε με λαδόξιδο ή με λαδολέμονο.
  2. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, 1 ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα, αφού αφαιρέσουμε την φλούδα και τους σπόρους και την κόψουμε σε πολύ μικρούς κύβους.
  3. Βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα σε πιατέλα, στρωμένη με μαρουλόφυλλα και την γαρνίρουμε με πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια, και με ελιές.

Καλή επιτυχία.

Μερικά μυστικά του The Cook

Όταν ψηθούν η μελιτζάνες της καθαρίζουμε αμέσως κάτω από κρύο νερό για να μένουν άσπρες και να μην σκουρύνουν. Το σκόρδο αν το ψήσουμε έχει πιο ήπια και νόστιμη  γεύση

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors