The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Παντζάρια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

1 κιλό παντζάρια

 αλάτι σκόρδο

 ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1.    Κόβουμε τα παντζάρια σε κεφάλια, κοτσάνια και φύλλα, τα πλένουμε καλά και βάζουμε τα κεφάλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό.

2.    Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα κοτσάνια, αφού μισοβράσουν ρίχνουμε και τα  φύλλα και τα βράζουμε και αυτά μαζί.

3.    Έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, στο ίδιο νερό ρίχνουμε και τα κεφάλια και τα βράζουμε,(για να δούμε ότι είναι έτοιμα τα καρφώνουμε με ένα πιρούνι και αν δεν μένουν στο πιρούνι είναι έτοιμα (περίπου 25-30 λεπτά)

4.    Τα αφαιρούμε και αυτά με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρυώνουμε, τα καθαρίζουμε, κρατώντας το ζωμό τους.

5.    Αφού τα καθαρίσουμε τα ξαναβάζουμε στο ζωμό τους, προσθέτουμε λίγο ξίδι και αλάτι και τα διατηρούμε  στο ψυγείο.

6.     Στον ζωμό τους προσθέτουμε και τα φύλλα και τα κοτσάνι που έχουμε βράσει.

7.    Τα παντζάρια προσφέρονται ως σαλάτα και συνοδεύουν κυρίως ψάρια τηγανιτά. Προκειμένου να τα σερβίρουμε κόβουμε τα κεφάλια σε φέτες, προσθέτουμε στο πιάτο λίγα κοτσάνια και φύλλα και βάζουμε λαδόξιδο ή σάλτσα βιναιγκρέτ.

 

8.     Αρκετές φορές τα συνοδεύουμε και με σκορδαλιά.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors