The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μανιταρόσουπα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά :

300 γρ. μανιτάρια Agaricus 

50 γρ. κρεμμύδι brunoise

20 ml κονιάκ

30 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

1200 ml νερό

 60 ml κρεμά γάλακτος

Αλατοπίπερο  

Εκτέλεση :

1.   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε  σε λεπτές φέτες (emincer. )

2.   Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μετρία φωτιά και τα αφήνουμε να μαραθούν.

3.   Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι και κάνουμε roux.

4.   Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαραθούν και αυτά.

5.   Φλαμπάρουμε με κονιάκ.

6.   Προσθέτουμε το νερό και το αλατοπίπερο, τα αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά.

7.   Περνάμε την σούπα μας από το σινουά και τα στερεά (μανιτάρια, κρεμμύδι) τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.

8.   Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια μέσα στον ζωμό τους και τα βάζουμε να βράσουν.

9.   Δένουμε με το roux, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και είναι έτοιμο.

10.  Σερβίρουμε και γαρνίρουμε. 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors