The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 13
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

750 γρ. κιμάς μόσχου

50-60ml. ελαιόλαδο

180 γρ. ρύζι Καρολίνα

50γρ. ρύζι Καρολίνα

1  ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 αβγά

1 λεμόνι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμος

Αλάτι ανάλογο

Εκτέλεση

1.  Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε τα 180γρ,  ρύζι το κρεμμύδι, το κύμινο, τον δυόσμο την ρίγανη   ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι.  Ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού

2.  Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι  με το νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα 50γρ, ρύζι που έχουμε για τον ζωμό,  τα γιουβαρλάκια αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει

3.  Τα αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.

4.  Στη συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα…
Αυγολέμονο βλέπε πιο κάτω βασική συνταγή.

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Αυγολέμονο

Υλικά

Αυγά

Λεμόνι

Ζωμός

Εκτέλεση

5.  Σε μια μπασίνα (μπασίνα είναι ένα σκεύος μεταλλικό με οβάλ πάτο). Χωρίζουμε τα ασπράδια , κρατάμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα   (5-8 λεπτά) στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους  και το λεμόνι, σε αναλογία πχ. (1 αυγό 1 λεμόνι). Προσθέτουμε το ζωμό που θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο πχ. (πουλερικών, λαχανικών, κρέατος, ψαριού κλπ.) λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό. Ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors