The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μυδοπίλαφο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

100ml. Ελαιόλαδο

2 Κρεμμύδια ξερά

250γρ. Μύδια ψίχα

300γρ. Μύδια με κέλυφος

350γρ. Ρύζι  μπονέτ (κίτρινο)

3 Πιπεριές πράσινες

3 Πιπεριές κόκκινες

½  Ματσάκι μαϊντανό

½ Ματσάκι άνηθο

½ Ματσάκι δυόσμο

700ml. Νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια με το κέλυφος καλά
  2. καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι
  3. πλένουμε τις πιπεριές και αφέρουμε το κοτσάνι τους, τις κόβουμε και αυτές σε λεπτές φέτες (ζουλιέν) και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
  4. σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
  5. πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά, το  ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμα
  6. προσθέτουμε τα μύδια (ψίχα), νερό, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι το νερό να απορροφηθεί και το ρύζι να έχει φουσκώσει
  7. πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά και 5-6 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε ακόμα λίγο
  8. όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε.
  9. γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι

Καλή επιτυχία 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors