The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Χταπόδι Ξιδάτο με μανιτάρια

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για το χταπόδι :

 

1 χταπόδι

1 κρεμμύδι ξερό

2 φυλά δάφνης

100 ml ξύδι μήλου

1000 ml κρασί άσπρο

500 ml νερό

Αλάτι , πιπέρι

 

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε το χταπόδι και κόβουμε τα πλοκάμια του
  2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς να βάλουμε τίποτα άλλο μέσα, το αφήνουμε να πάρει ένα κόκκινο χρώμα
  3. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το κρασί, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, νερό τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 25-30 λεπτά και είναι έτοιμο.

 

Υλικά για την ολοκλήρωση της συνταγής:

 

1 μανιτάρι πορτομπέλο

1 μανιτάρι αγκάρικους

½  μανιτάρι πλευρώτους

3/4 μανιτάρι σιμέτζι άσπρο + καφέ

30 ml ελαιόλαδο

25 ml ξύδι μπαλσάμικο

1 κουτ. Σούπας κρεμμύδι φρέσκο

1 κουτ. Σούπας κρεμμύδι ξερό

1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λίγο ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση :

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λαδί να κάψει λίγο και προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει
  2. Σοτάρουμε λίγο τα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
  3. Βάζουμε και το χταπόδι αφού το έχουμε χαράξει λίγο από την μια μεριά με το μαχαίρι. Τα ψήνουμε μαζί για 8-10 λεπτά περίπου και όταν είναι έτοιμα τα σβήνουμε με το μπαλσάμικο ξύδι.
  4. Τοποθετούμε πρώτα τα μανιτάρια στο πιάτο, μετά βάζουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ωμό, λίγο ρίγανη από πάνω και είναι έτοιμο.

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες
 

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή είναι από το ΟΙΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ 41 του Σεφ Κώστα Ακπαρίδη

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors