The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Παστίτσιο Νηστίσιμο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 


 

Υλικά για 12-14 άτομα :

500 γρ. Μακαρόνια Νο 2

300 γρ. φέτα νηστίσιμη

200 γρ. κασέρι νηστίσιμο

330 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα

150 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μεγάλο

80 γρ. ελαιόλαδο

1 ½ σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Θυμάρι

80 γρ. νερό

Εκτέλεση :

·       Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί.

·       Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μετά τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε αρκετά.

·       Ρίχνουμε στην κατσαρόλα που σοτάραμε τα μανιτάρια, το ντοματάκι ψιλοκομμένο, το νερό μας, την ρίγανη, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά για να γίνει η σάλτσα μας.

·       Αδειάζουμε την σάλτσα επάνω στα μακαρόνια, ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα, τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε στο ταψί.

·       Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ  και την στρώνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

·       Αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

 

Για την νηστίσιμη μπεσαμέλ

Υλικά :

100 γρ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη

7 κουτ. σούπας Αλεύρι

1 λίτρο γάλα σόγιας

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση :

·       Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή τη μαργαρίνη και το αλεύρι

·       Σοτάρουμε έως ότου το αλεύρι πάρει ελάχιστο χρώμα

·       Ρίχνουμε το γάλα σόγιας λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι κάθε φορά να το απορροφά και να προσθέτουμε λίγο ακόμα μέχρι να βάλουμε όλο το γάλα. Αν χιαστεί περισσότερο υγρασία προσθέτουμε νερό μέχρι η μπεσαμέλ να γίνει απαλή και κρεμώδες

·       Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και είναι έτοιμη να την βάλουμε πάνω στα μακαρόνια.

Καλή επιτυχία.  

 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors