The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Καρμπονάρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά για 4 άτομα :

30 ml ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

8 φέτες μπέικον

350 γρ. φρέσκα ή ξερά σπαγγέτι

4 αυγά

60 ml  ξινή κρέμα γάλακτος

60 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λωρίδες μπέικον και σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Στην συνέχεια βάζουμε τα αυγά, την ξινή κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα σε ένα μπολ, ρίχνουμε  πιπέρι και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας ή το τηγάνι μας και ανακατεύουμε καλά για να αναμιχθούν. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε αμέσως το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με δύναμη για να ψηθεί ελαφρά και να αναμιχθεί με τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μοιράζουμε σε 4 ζεστά μπολ και σερβίρουμε αμέσως, με την επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα σε ξεχωριστό μπολ.

Καλή επιτυχία. 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors