The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Σπαγγέτι με σολομό και γαρίδες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά για 4 άτομα :

300 γρ. φιλέτο σολομού

200 ml ξηρό λευκό κρασί

Λίγο βασιλικό και μερικά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

6 ώριμα ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

150 ml κρέμα γάλακτος

350 γρ. φρέσκο ή ξηρό σπαγγέτι

115 γρ. βρασμένες γαρίδες, που τις έχετε αποψύξει και στραγγίσει εντελώς, αν είναι κατεψυγμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση :

Βάζουμε το σολομό σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα, με το δέρμα προς τα πάνω τον περιχύνουμε με κρασί και πασπαλίζουμε το ψάρι με αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό. Αφήνουμε το κρασί να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Βγάζουμε προσεχτικά το ψάρι από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώνει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στοματάκια και την κρέμα στο υγρό που έχει μείνει στην κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα, για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Έπειτα κόβουμε το ψάρι σε μεγάλα κομμάτια και πετάμε την πέτσα και τα κόκαλα. Βάζουμε το ψάρι στην σάλτσα μαζί με τις γαρίδες και κουνάμε την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε σε ένα ζεστό μπολ. Περιχύνουμε με την σάλτα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή επιτυχία.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors