The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Τα φρέσκα ψάρια διατηρούνται στο ψυγείο ή στον πάγο και είναι ασφαλή για κατανάλωση για 48 ώρες, αφού έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Θα πρέπει να αποθηκεύστε τα νωπά ψάρια εντός της αρχικής τους συσκευασίας στο ψυχρότερο σηµείο του ψυγείου ή στο συρτάρι συντηρήσεως του κρέατος και να µην τα στριμώχνετε µαζί µε άλλα τρόφιµα, διότι ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από τα ψάρια.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να είστε σίγουροι ότι τα ψάρια είναι φρέσκα είναι να τα πιάσετε μόνοι σας. Εάν όμως αγοράσετε τα ψάρια, δεν θα είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσο φρέσκα είναι.

Γι αυτό, παρατηρείστε το ψάρι να έχει καθαρά και λαμπερά μάτια και όχι θαμπά, ελέγξτε τα βράγχια να είναι κόκκινα χωρίς βλέννες, το δέρμα του να είναι γυαλιστερό και να έχει ζωηρό χρώμα. Αν δεν καταναλώσετε το ψάρι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να τα καταψύξετε συσκευασμένα σε σακούλα πολυαιθυλενίου ή αλουμινόχαρτο.

 

Όταν αγοράζετε θαλασσινά, τοποθετήστε τα στο ψυγείο αμέσως μόλις φθάσετε στο σπίτι. Συσκευάσατε τα θαλασσινά όπως μύδια, στρείδια, καβούρια ή καραβίδες σε αεροστεγείς σακούλες ή δοχεία και καλύψτε το δοχείο με υγρό ύφασμα ή χαρτοπετσέτα Αποθηκεύσατε τα νωπά, καπνιστά ή παστεριωμένα ή θαλασσινά στους 0 με 3°C. Τα κατεψυγμένα θαλασσινά που είναι συσκευασμένα σε περιτυλιγμένους δίσκους θα πρέπει, πριν να τοποθετηθούν στον καταψύκτη, να συσκευάζονται σε πλαστικές, χάρτινες ή σακούλες αλουμινίου κατάλληλες για κατάψυξη. Η θερμοκρασία αποθηκεύσεως πρέπει να είναι –18°C ή παρακάτω.

Απόψυξη κατεψυγμένων ψαριών
Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένα ψάρια, τοποθετήστε τα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Αυτό θα επιτρέψει στο ψάρι να αποψυχθεί σταδιακά και θα το αποτρέψει από το να χαλάσει. Μια εναλλακτική μέθοδος για την απόψυξη των ψαριών είναι να τοποθετήστε τα ψάρια σε μια πλαστική σακούλα και να βυθίσετε σε κρύο νερό μέχρι να αποψυχθούν. Όταν αποψυχτούν τελείως κρατήστε το ψάρι στο ψυγείο για όχι περισσότερο από δύο ημέρες πριν το μαγειρέψετε.

Συνιστώμενη διάρκεια αποθήκευσης ψαριών

 

Προϊόν 

Ψύξη (4,5°C)

Κατάψυξη (-18°C)

Ψάρι νωπό, άπαχο

1-2 ημέρες

4-6 μήνες

Ψάρι νωπό, λιπαρό

Την ίδια ημέρα ή 2-3 ημέρες

2-3 μήνες

Ψάρι μαγειρεμένο

3-4 ημέρες 

1 μήνας

Ψάρι κατεψυγμένο

Άμεση χρήση 

3-6 μήνες

Ψάρι ελαφρώς καπνιστό
(π.χ. σολομός)

1-2 ημέρες 

Δεν υποδεικνύεται,
χάνει την ποιότητά του μετά 6 μήνες

Ψάρι έντονα καπνιστό
(π.χ.ρέγγες)

6-7 ημέρες

Δεν υποδεικνύεται,
χάνει την ποιότητά του μετά 6 μήνες

Ψάρι ξηρό ή αλατισμένο

1 εβδομάδα

Δεν υποδεικνύεται,
χάνει την ποιότητά του μετά 6 μήνες


Θαλασσινά

Προϊόν 

Ψύξη 

Κατάψυξη

ΝΩΠΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καβούρια & αστακοί ζωντανοί

Την ίδια ημέρα

Δεν υποδεικνύεται

Μύδια & αχιβάδες ζωντανά

2-3 ημέρες

Δεν υποδεικνύεται

Στρείδια ζωντανά

7-10 ημέρες

Δεν υποδεικνύεται

Μύδια & αχιβάδες χωρίς κέλυφος

1-2 ημέρες

3-4 μήνες

Στρείδια χωρίς κέλυφος

5-7 ημέρες

3-4 μήνες

Γαρίδες, κρέας κάβουρα

2-3 ημέρες

4 μήνες

Χτένια

2-3 ημέρες

3 μήνες

Καλαμάρια, νωπά

1 ημέρα

3 μήνες

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καβούρια

1-2 ημέρες

3 μήνες

Γαρίδες

3-4 ημέρες

2 μήνες

Ψάρια sticks, εμπορικά

Δεν υποδεικνύεται

18 μήνες

Γαρίδες με επικάλυψη, εμπορικές

Δεν υποδεικνύεται

1 έτος

Ψάρια, τεμάχια μαγειρεμένα

3-4 ημέρες

3 μήνες



 

 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors