The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μελομακάρονα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για την ζύμη

400ml. φυσικό χυμό  πορτοκάλι

530ml. Ελαιόλαδο

1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσης

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

30γρ. ζάχαρη άχνη

50γρ. βούτυρο

½ κουταλάκι γλυκού σόδα

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Υλικά για το σιρόπι

500ml. νερό

700γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι

200γρ. μέλι

Για το γαρνίρισμα μέλι και καρύδι

Εκτέλεση

1       Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι  και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά

2       Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι

3       Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά

4       Όταν το αλεύρι απορροφήσει όλα τα υγρά είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα

5       Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά

6       Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο  σιρόπι καφτά όπως είναι και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά

7       Τα βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια τριμμένα

Η συνταγή είναι από το ζαχαροπλαστείο Καμέλια στον Άγιο Φανούριο Αττικής που εργαζόμουν εκεί ως ζαχαροπλάστης το 1983.

Καλή επιτυχία

 

Για πιο πολλές λεπτομέρειες δείτε το βίντεο 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors