The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

480γρ. Ζάχαρη άχνη

250γρ. Αλεύρι  μαλακό

120γρ. Καρύδι τριμμένο

200γρ. Φουντούκι τριμμένο

470γρ. Ασπράδια αυγού

90γρ. Κροκάδια

4 κουτ. γλυκού  μπέικιν

520γρ. Βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1.    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα η σε ένα μπόλ εκτός το βούτυρο 

2.    Αναμιγνύουμε πολύ καλά τα υλικά που έχουμε βάλει στο μπόλ μας και στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά μαζί, να γίνει μια ερέα και ρευστή ζύμη

3.    Αδειάζουμε σε ταψί 30’ εκατοστών διάμετρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170’ βαθμούς κελσίου  για 30’ λεπτά

4.    Μετά κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160’ βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30’ λεπτά

5.    Το βλέπουμε τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα και αν δεν κολλήσει  πάνω της τίποτα τότε είναι έτοιμο και το βγάζουμε από τον φούρνο

6.    Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας

7.    250γρ.κουβερτούρα 280ml.γάλα φρέσκο

8.    Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο πριν το βρασμό και ρίχνουμε την σοκολάτα που έχουμε κομματιάσει μέσα στο γάλα

 

9.    Αναμιγνύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το γλυκό μας από πάνω 

10.    Το στρώνουμε λίγο και είναι έτοιμο

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors