Χαλβά σιμιγδαλένιο με σαφράν και πορτοκάλι

     

    Υλικά :

    150 γρ. λάδι

    100 γρ. χυμό πορτοκάλι

    50 γρ. βούτυρο

    380 γρ. ζάχαρη

    800 γρ. νερό

    350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

    25 γρ. κρόκο Κοζάνης

    100 γρ. σταφίδες

    100 γρ. καρύδι

    Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

    Εκτέλεση :

    Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση σε όλα τα σημεία της κατσαρόλας προσέχοντας να μην μας κολλήσει στον πάτο.

    Από την στιγμή του βρασμού κρατάμε 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά, τοποθετούμε το μείγμα σε ότι φόρμα θέλουμε αφήνουμε να κρυώσει όσο χρειαστεί κόβουμε στο σχήμα της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με λίγο κανέλα, μέλι και καρύδι τριμμένο ή με ότι σιρόπι θέλουμε ( σοκολάτα, βύσσινο κλπ. )

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική