The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μηλόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά για τα μήλα

3 μήλα

1 πορτοκάλι

100γρ. σταφίδες

100γρ. καρύδια

1 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κανέλα

100γρ. βούτυρο

1 σφηνάκι λικέρ

 

Υλικά για την ζύμη

4 αυγά

1 κούπα αλεύρι

1 κουτ. γλυκού  μπέικιν

1 κούπα ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού  κανέλα    

 

Εκτέλεση

1.    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια  

2.    Βάζουμε το βούτυρο και τα μήλα σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε λίγο

3.    Προσθέτουμε την ζάχαρη το λικέρ και το χυμό από το πορτοκάλι αφού το έχουμε πρώτα στύψει

4.    Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και τα αποσύρουμε από την φωτιά για να κρυώσουν

5.    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαστάσεων 33×25

6.    Ετοιμάζουμε την ζύμη μας για να βάλουμε από πάνω από τα μήλα

7.    Χτυπάμε τα αυγά, με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα

8.    Το αλεύρι το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα μαρίζ απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά

9.    Ρίχνουμε το μίγμα της ζύμης πάνω από τα μήλα που έχουμε στο ταψί μας

10.    Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου. 

       Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors