The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Πάβλοβα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 
Δεξιοτεχvία: Ετοιµασίας πάβλοβας 
 
Η πάβλοβα δηµιουργήθηκε προς τιµή της 
Ρωσίδας πρώτης χορεύτριας Άννας Πάβλοβα, 
όταν επισκέφτηκε την Αυστραλία και τη
Νέα Ζηλανδία το 1920.
Η τέλεια πάβλοβα είναι 
τραγανιστή απ' έξω και µαλακιά, σχεδόν
µαστιχωτή από µέσα. 
 
Καντε Click στην εικόνα για μεγέθυνση
6 Μερίδες 
 
βούτυρο για επάλειψη 
ασπράδια 4 αυγών 
225 γραµ. ζάχαρη ψιλή 
1 κ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί 
1 κ. γλυκού κορνφλόουρ 
 
Για τη γέµιση 
 
175 ml κρέµα γάλακτος 
1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη 
1 κ. σούπας Μαρσάλα ή ξηρό τσέρι 
250 γραµ τυρί µασκαρπόνε 
100 γραµ φράουλες 
100 γραµ βατόµουρο 
1 ώριµο ροδάκινο σε φέτες  
 
Εκτέλεση
 
1) Πρoθερμάνετε το φούρνο στους 130°C. 
Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί και καλύψτε το µε 
λαδόκολλα. Έχοντας σαν οδηγό µια πιατέλα, 
σχεδιάστε ένα κύκλο διαµέτρου 23 εκ.
2) Χτυπήστε τα ασπράδια µέχρι να πήξουν. 
3) Σταδιακά, προσθέστε και χτυπήστε την ψιλή 
ζάχαρη, µια κουταλιά κάθε φορά, µέχρι να γίνει ένα 
γυαλιστερό, ελαφρύ µείγµα. Ανακατεύοντας απαλά, 
προσθέστε το ξίδι και το κορνφλάουρ. 
4) Βάλτε τη µισή µαρέγκα στο εσωτερικό του κύκλου 
που έχετε σχεδιάσει ρίξτε µεγάλες κουταλιές από 
την, υπόλοιπη µαρέγκα πάνω και κυρίως στην 
περιφέρεια του κύκλου, ωστε να σχηµατιστεί ένα 
ψηλό χειλος. 
5) Ψήστε τη στο κέντρο του φούρνου. Μετά από 5', 
χαµηλώστε τη θερμοκρασια του φούρνου στους 
120°C. Ψήστε για 50' ακόµα και σβήστε το φούρνο. 
Αφήστε τη µαρέγκα στο φούρνο για 3 ώρες 
τουλάχιστον ή όλο το Βράδυ. Βάλτε τη πάνω στη 
σχάρα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Τοποθετήστε 
την πάβλοβα σε µια πιατέλα. 
6) Ετοιµάστε τη γέµιση: Χτυπήστε την κρέµα 
γάλακτος µε τη ζάχαρη και προσθέστε το Μαρσάλα η 
το τσέρι και το τυρί βάλτε τη γέµιση µε το κουτάλι 
στην παβλοβα και τοποθετήστε από πάνω τα φρούτα 
σε σωρό. Διατυρήστε την κρύα, αλλά αφήστε την 
εκτός ψυγείου πρίν τη σερβίρετε. 
 
Μικρά µυστικά για τη µαρέγκα 
 
Η Θερµοκρασία του φούρνου πρέπει, να είναι 
χαµηλή για να ψηθεί η µαρέγκα αργά. 
 
Χρησιμοποιήτε αυγά σε θερµοκρασία δωµατίου. 
 
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα 
πεντακάθαρο µπολ. 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors