The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Γλuκό µε σύκα και τσέρι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 
Αυτό το ελαφρύ Ιταλικό γλυκό φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.
Το τυρί µασκαρπόνε είναι η εναλλακτική λύση της κρέµας ζαχαροπλαστικής. 
 
4 Μερίδες 
 
Υλικά
 
200 γραµ κέικ μαδέρας, κοµµένο 
σε µπουκιές 
7 κ. σούπας γλυκό τσέρι 
8 µπισκότα αµαρέτι, σπασµένα 
50 γραµ ζάχαρη ψιλή 
10 φρέσκα σύκα, στα τέσσερα κομένα 
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη ακόµη για 
πασπάλισµα 
250 γραµ τυρί µασκαρπόνε 
λίγο γάλα [προερετικά]
 
Εκτέλαση
 
1) Βάλτε σε ένα µπολ το κέικ Μαδέρας και ρίξτε από 
πάνω 5 κουταλιές σούπας τσέρι. Αφήστε το στην 
άκρη. Μοιράστε τα δύο τρίτα από τα σπασµένα 
µπισκότα σε 4 κολονάτα ποτήρια. Ρίξτε από πάνω το 
κέικ και αφήστε το στηv άκρη. 
2) Σε ένα κατσαρόλι, ζεστάνετε σε µέτρια φωτιά τη
ζάχαρη και 150 ml νερό, ανακατεύοντας µέχρι να 
διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το µείγµα να φτάσει στο 
σηµείο Βρασµού και στη συνέχεια βράστε για 4' - 5'. 
Βάλτε στην άκρη 8 από τα τέταρτα των σύκων και 
προσθέστε τα υπόλοιπα στο κατσαρόλι 
3) Όταν τα σύκα και το σιρόπι κρυώσουν, µοιράστε 
στα ποτήρια. Χτυπήστε την άxνn µε το τυρί και 
προσθέστε το υπόλοιπο τσέρι. Αν το µείγµα είναι 
πολύ σφιχτό, αραιώστε µε λίγο γάλα. Βάλτε µε το 
κουτάλι το µείγµα πάνω στα σύκα και παγώστε το για 
30'. 
4 Διακοσμήστε µε τα υπόλοιπα τέταρτα των σύκων 
και τα µπισκότα αμαρέτι. Πασπαλίστε µε ζάχαρη 
άχvn πριν σερβίρετε. 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors