The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Πανακότα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης.
Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει "ψημένη κρέμα" και είναι πολύ διαδεδομένο έδεσμα στην Ελλαδα και τα Επτάνησα.

Υλικά

2 Συσκευασίες κρέμα γάλακτος μικρές, (500ml)
200 ml φρέσκο γάλα

50 γρ ζάχαρη (3-4 κουταλιές της σούπας)
4-5 φύλλα ζελατίνη ανάλογα πόσο σφιχτή μας αρέσει


Εκτέλεση

Σε ενα ποτήρι η μπολάκι βάζουμε κρυο νερο και βυθίζουμε εκει τις ζελατίνες για να μαλακώσουν, (προσοχή εδώ, το νερό να είναι δροσερό γιατι αν είναι ζεστό η ζελατίνη θα διαλυθεί και δεν θα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε)

σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα και σε μεσαία φωτιά τα αφήνουμε μεχρι να πάρουν βράση, ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει κατω το γαλα(ακόμα και αν ειναι αντικολλητικο το σκεύος τυχαίνει να κολλάει το γάλα). Μολις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει το βγάζουμε απο το ματι, στύβουμε καλα τις ζελατίνες που είχαμε βάλει να μαλακώσουν και τις ρίχνουμε μέσα, με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και να πάνε παντού.

μοιράζουμε σε 6 μπολάκια η ποτήρια(κοντα του ουισκι) και τα αφήνουμε λιγη ώρα να κρυώσουν, και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξουν.

Σερβίρουμε με όποιο σιρόπι μας αρέσει ή μαρμελάδα, τριμμένο μπισκότο, τριμμένη σοκολάτα, η ακόμα και σκέτη! καλή όρεξη!

Την συνταγή μας την έστειλε ο χρήστης Qbrain    

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors