The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ρυζόγαλο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

 300γρ. ρύζι για σούπα (γλασέ)
750ml.  νερό
1 πρέζα αλάτι
1500ml. γάλα

1 βανίλιες
280γρ. ζάχαρη
70γρ. corn Flour η νισεστέ

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι, το αφήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό, προσοχή να μην μας κολλήσει το ρύζι,
Μόλις έχει πιει το νερό βάζουμε το γάλα (κρατάμε λίγο σε ένα ποτηράκι) και τι ζάχαρη ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά,
μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώσουμε αρκετά το μάτι και ανακατεύουμε συνεχεία για να μην μας κολλήσει.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο (δοκιμάζουμε λίγο) διαλύουμε το corn flour στο γάλα που είχαμε φυλάξει μαζί με τις βανίλιες (προσοχή το γάλα πρέπει να είναι κρύο αλλιώς το corn flour θα σβολιάσει)
και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ανακατεύοντας διαρκώς.
μοιράζουμε σε 8-10 μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βάλουμε ψυγείο

Σερβίρουμε κρύο ή ζεστό πασπαλίζοντας με τριμμένη κανέλα

Την συνταγή μας την έστειλε ο χρήστης Qbrain

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors