Ρυζόγαλο με σιμιγδάλι

    πολίτικη παραλλαγή της συνταγής

    Υλικα
    1/2 κουπα ρυζι για σουπα (γλασε)
    1 κουπα νερο
    1 πρεζα αλατι

    1 λιτρο γαλα
    2 βανιλιες
    5-6 κουταλιες τις σουπας ζαχαρι
    1 κανελα ξυλο
    2 κουταλιες τις σουπας σιμιγδαλι

    Βράζουμε το ρυζι με το νερο και το αλατι, το αφηνουμε μεχρι να πιει ολο το νερο, προσοχη να μην μας κολληση το ρυζι,
    Μολις εχει πιει το νερο βαζουμε το γαλα (κρατάμε λιγο σε ενα ποτηράκι) και τι ζάχαρη και το ξυλο κανελας ανακατεύουμε και το αφήνουμε να παρει βράση σε δυνατή φωτιά,
    μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώσουμε αρκετά το ματι και ανακατεύουμε συνεχεία για να μην μας κολλήσει.
    λιγο πριν το ρύζι να ειναι έτοιμο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το γάλα που είχαμε φυλάξει μαζι με τις βανίλιες
    και το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, βράζουμε για αλλα 10 λεπτα ανακατεύοντας διαρκώς.
    μοιράζουμε σε 6 μπολάκια και τα αφηνουμε να κρυωσουν λιγο πριν τα βαλουμε ψυγειο

    Σερβιρουμε Κρυο η ζεστο πασπαλίζοντας με τριμμενη κανελα

    Την συνταγή μας την έστειλε ο χριστης Qbrain

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική