The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Σύκο γλυκό κουταλιού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

60 τεμάχια σύκα

1700γρ. ζάχαρη

150γρ. γλυκόζη

4 κουτ, γλυκού  ξινό

1400γρ. νερό

Εκτέλεση

1.    Πλένουμε καλά τα σύκα και κόβουμε τα κοτσανάκια με ένα μυτερό μαχαίρι

2.    Με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε και το κάτω μέρος του σύκου

3.    Βάζουμε τα σύκα σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ξινό και γεμίζουμε τη λεκάνη με νερό

4.    Σκεπάζουμε τα σύκα με ένα πιάτο και τοποθετούμε από πάνω ένα βαρύ αντικείμενο για να είναι όλα τα σύκα μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε εκεί για 1 ώρα

5.    Ξεπλένουμε τα σύκα πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό,  τα βράζουμε για 6 λεπτά αφαιρώντας τους αφρούς που ίσως βγάλουν

6.    Αυτό το επαναλαμβάνουμε για 2-3 φόρες αλλάζοντας βεβαία το νερό σε κάθε φορά και βάζοντας φρέσκο νερό

7.    Στο τέλος αυτής της διαδικασίας στραγγίζουμε τα σύκα και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά

8.    Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Ωσότου βράσει το σιρόπι, εμείς με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε τα σύκα από τον πάτο μέχρι την κορυφή του και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να φύγουν τα νερά που υπάρχουν μέσα στο σύκο

9.    Μετά ρίχνουμε και τα σύκα μέσα στο σιρόπι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

10.                       Τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα τε ξαναβράζουμε για 10 λεπτά περίπου,  όταν κρυώσουν τα βάζουμε στα βάζα και είναι έτοιμα.

Για λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ  

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors