The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Καρυδάκι γλυκό κουταλιού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

40 τεμ. καρυδάκια
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό

200 γρ γλυκόζη
Γαρίφαλα ολόκληρα λίγα (μπαχαρικό) 
1 κουταλιά σούπας ξινό (για το βράσιμο των σύκων)
½ κουταλάκι γλυκού ξινό (για το σιρόπι)

Εκτέλεση

  1. Τα καρυδάκια που θα μαζέψετε πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους και τρυφερά.
  2. Ο έλεγχος της τρυφερότητας γίνεται με μια βελόνα πλεξίματος λεπτή ή ένα  σουβλάκι λεπτό. Αν περνάει εύκολα στο καρυδάκι σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για γλυκό,
  3. Πλένουμε λοιπόν τα καρυδάκια και τα καθαρίζουμε με το εργαλείο καθαρισμού της πατάτας, ελαφρά. . (Προσοχή φοράμε γάντια  γιατί βάφει πολύ)
  4. Βάζουμε τα καρυδάκια σε νερό και τα βάζουμε να βράσουν  για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζουμε κι αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε 5/6 φορές. Στην τελευταία φορά βάζουμε και το ξινό να βράση μαζί με τα καρύδια
  5. Θα πρέπει στο τέλος του βρασίματος να κόβονται με πιρούνι. Όλα αυτά τα κάνουμε για να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν.
  6. Βάζουμε και τα γαρίφαλα μέσα στην κατσαρόλα,  ή αν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση τους βάζουμε λίγα μέσα σε ένα τούλι  που θα το προσθέσουμε στο σιρόπι και θα το αφαιρέσουμε  στο τέλος της διαδικασίας.
  7. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 5-6  λεπτά, προσθέτουμε τα καρυδάκια και βράζουμε για 10-15  λεπτά ακόμη.
  8. Αφήνουμε το γλυκό για μια νύχτα και θα συνεχίζουμε το δέσιμο την επομένη.
  9. Την επομένη λοιπόν ημέρα ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά για το τελικό δέσιμο.
  10. Μοιράζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα.
  11. Το γλυκό πρέπει να κολυμπάει μέσα στο σιρόπι και να μην είναι στριμωγμένο στο βάζο.

Για περισσότερα  δείτε το βίντεο που ακλουθεί

Καλή επιτυχία

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors