The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Υλικά:

1100 γρ. κολοκύθα κίτρινη γλυκιά

500 γρ. φύλλο κρούστας

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

380 γρ. καρύδια

50 γρ. σουσάμι

200 γρ. βούτυρο

κανέλα

Υλικά για το σιρόπι:

700 γρ. ζάχαρη

700 ml. νερό

½  λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από έξω και την κόβουμε σε κομμάτια
  2. Τρίβουμε τα κομμάτια στον ρεντέ (τρίφτη στο χοντρό) μέσα σε ένα λεκανάκι
  3. Όταν τελειώσουμε το τρίψιμο ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε για 40-45 λεπτά να μαλακώσει η κολοκύθα και να βγάλει τα ζουμιά της
  4. Σε ένα άλλο λεκανάκι στύβουμε καλά την τριμμένη κολοκύθα και τον ζωμό τον κρατάμε για το σιρόπι
  5. Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη το νερό και το ζωμό από την κολοκύθα και τα βάζουμε να βράσουν για 8 λεπτά προσέχοντας να μην φουσκώσει το σιρόπι
  6. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, λιώνουμε και το βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλο κάτω στον πάγκο μας το βουτυρώνουμε, προσθέτουμε άλλο ένα φύλο από πάνω
  7. Μετά στρώνουμε τριμμένη κολοκύθα, κανέλα και τυλίγουμε ρολό απαλά
  8. Τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
  9. Τέλος αλείφουμε όλα τα ρολά με βούτυρο πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160/170 βαθμούς για 45/50 λεπτά
  10. Το σιροπιάζουμε και είναι έτοιμο

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο βίντεο

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors