The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα μήλου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

4 Μήλα

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 σφηνάκι λικέρ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Υλικά ζύμης

350γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ. Ζάχαρη άχνη

170γρ. μαργαρίνη

Λίγο αλάτι

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν

1 αυγό

 

Εκτέλεση για τη ζύμη

1.    Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε να γίνει ένα ζυμαράκι μαλακό.

2.    Βάζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να πλάθετε εύκολα.

Εκτέλεση για γέμιση

1.    Καθαρίζουμε τα δυο μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια

2.    Προσθέτουμε το λικέρ και την ζάχαρη, βράζουμε για 2-3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός

3.    Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμο .

Εκτέλεση

1.    Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και στρώνουμε μια στρώση στο κάτω μέρος του ταψιού μας

2.    Για στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών

3.    Ανεβάζουμε τη ζύμη και στα τοιχώματα του ταψιού

4.    Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε μέσα την γέμιση που έχουμε με τα μήλα

5.    Καθαρίζουμε και τα άλλα μήλα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε και αυτά επάνω στην ζύμη της τάρτας.

6.    Ψήνουμε για 50 λεπτά σε φούρνο στους 170/180 βαθμούς κελσίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.

Καλή επιτυχία

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors