The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

200 γρ. καλαμποκέλαιο
 Χυμός από 1 λεμόνι
 Χυμός από 2 πορτοκάλια
 330 γρ. ζάχαρη

 1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι
 2 βανίλιες
 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 60 γρ. κακάο
 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:
 250 γρ. νερό
 220 γρ. ζάχαρη
 60 γρ. κακάο
 2 βανίλιες
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
 2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:

1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το φουντούκι και τις βανίλιες.

2) Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3) Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

4) Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την αφήνουμε για τριάντα (30’)λεπτά να κρυώσει.

5) Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.

6) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

7) Τέλος, περιμένουμε λίγο να κρυώσει  το σιρόπι και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.

Κ. Μαρία Θεο.........

 

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors