The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

180 γρ. σπορέλαιο

220 γρ. ζάχαρη

4 τεμ. Αυγά

20 γρ. μπέικιν πάουντερ ή ένα φακελάκι

1 βανιλίνι

½  ξύσμα πορτοκαλιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. φρέσκο γάλα

180 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

500 γρ. φύλλο κρούστας

Υλικά για σιρόπι

900 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

750 ml χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκανίτσα - μπασίνα , αναμειγνύουμε την ζάχαρη με τα αυγά χτυπώντας καλά με ένα σύρμα (αυγοδάρτη )
  2.  Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός το φύλλο κρούστας
  3. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και αφαιρούμε αν υπάρχει μέσα κάποια ζελατίνα που να διαχωρίζει τα φύλλα
  4. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και κόβουμε σε λωρίδες πάχους ενός δακτύλου
  5. Αφρατεύουμε με τα χεριά μας τα κομμένα φύλλα και τα ρίχνουμε όλα μέσα στο μείγμα
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
  7. Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 20x34
  8. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί αδειάζουμε σε ένα οποιοδήποτε ταψί το οποίο το έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά.
  10. Στο χρόνο που ψήνεται το γλυκό μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα στην οποία βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το νερό, ανακατεύοντας τα αφήνουμε να πάρουν βράση
  11. Από την στιγμή του βρασμού το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά
  12. Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζουμε το γλυκό μας που βγάλαμε από τον φούρνο.  

Για περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθεί βίντεο

Καλή επιτυχία.

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors