The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 12
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά 

200γρ σιμιγδάλι

2 κουταλακια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

150γρ. αλεύρι

250γρ. ζάχαρη

¼ κουταλάκι γλυκού  αλάτι

300ml.γαλα

100γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

5 αυγά

2 τμε. Βανίλιες  

Υλικά για το σιρόπι

700γρ.νερο

700γρ. ζάχαρη

½ κουταλάκι γλυκού ξινό

100γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέσα στο καζανάκι του μίξερ και ανακατεύουμε απαλά για λίγο ακόμα. 
  3. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 24x35  στρώνουμε το μειγμα καλά και το βάζουμε στο φούρνο
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οc  για 25-30 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτυμο το ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε το κρύο γάλα και σιροπιάζουμε.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 ώρες και μετά το κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό

Εκτέλεση για το σιρόπι   

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 6-7 λεπτά.
  2. Στην μέση του βρασμού ρίχνουμε το βούτυρο και το ξυνο.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και είναι έτοιμο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors