The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Εκμέκ κανταΐφι με κολοκύθα γλυκιά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

500γρ.φύλο κανταΐφι

200γρ. καρύδι τριμμένο

1½ κουταλάκι κανέλλα σκόνη

350γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη

100γρ. ζάχαρη

250γρ. βούτυρο

1 λεμόνι

1 σακουλάκι κρέμα πατισερί εμπορίου

600ml. γάλα φρέσκο

250ml.κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

800ml.νερό

 1 κιλό ζάχαρη

½ λεμόνι φρέσκο

Εκτέλεση

1.  Πρώτα  θα κόψουμε το κανταΐφι σε 3 κομμάτια και θα ξάνουμε να ανοίξει καλά

2.  Θα βουτυρώσουμε ένα ταψί διαστάσεων 35Χ24 εκατοστά και θα τοποθετήσουμε μέσα το κανταΐφι

3.  Θα ρίξουμε το μισό καρύδι, θα συνεχίσουμε και με το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω και θα το πιέσουμε πολύ καλά, θα προσθέσουμε και το βούτυρο

4.  Θα βάλουμε το ταψί στον φούρνο και θα το ψήσουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου     

5.  Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε την ζάχαρη με το νερό και το μισό λεμόνι, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει, θα το αφήσουμε να βράσει για 8 λεπτά

6.  Σε ένα άλλο κατσαρολάκι θα βάλουμε το τριμμένο κολοκύθι μαζί με τα 100γρ ζάχαρη και θα το βράσουμε για 10-12 λεπτά προσθέτοντας 150ml νερό.

7.  Όταν ψηθεί το κανταΐφι θα το σιροπιάσουμε με ζεστό σιρόπι και ζεστό κανταΐφι

8.  Θα το αφήσουμε να σιροπιαστεί για 20 λεπτά και θα βάλουμε από πάνω το κολοκύθι που βράσαμε,  θα το στρώσουμε καλά

9.     Προσθέτουμε το υπόλοιπο καρύδι την κανέλλα και την κρέμα πατισερί

10. Την κρέμα την φτιάχνουμε ανάλογα με της οδηγίες που γράφει το σακουλάκι με την διαφορά ότι προσθέτουμε 250ml. κρέμα γάλακτος

11. Γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα και είναι έτοιμο

Για περισσότερα δείτε το βίντεο

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors