The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Σεκέρ παρέ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

500γρ Αλεύρι

60γρ Σιμιγδάλι χοντρό

150γρ Άχνη ζάχαρη

250 Αγελαδινό Βούτυρο

60γρ Ηλιέλαιο

Ξύσμα λεμόνι

1 αυγό

1 Βανίλια

1 μπέικιν

Λίγα αμύγδαλα

Εκτέλεση

1.    Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι,  το αυγό, το σιμιγδάλι,  την αχνή ζάχαρη, το βούτυρο,  το ηλιέλαιο, το ξύσμα λεμόνι,  την βανίλια και  ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν  και το ρίχνουμε στο μπόλ.

2.    Ζυμώνουμε πολύ  καλά το μίγμα! Το πλάθουμε σε  κομματάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι,

3.    Το πατάμε λίγο από πάνω  και τα βάζουμε στο ταψί.

4.    Καρφώνουμε και ένα αμύγδαλο ωμό στο κέντρο,  τα πασπαλίζουμε με χτυπημένο αυγό και τα βάζουμε  στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σιρόπι

1/5 κ νερό

1/5 κιλά ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλα

Μισό λεμόνι σε κομματάκια

8-10 λεπτά Βράσιμο

 

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει λίγο και μετά περιχύνουμε τα Σεκέρ.

Ανέστης Παπαχρίστου  

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors