- 21 Σεπτεμβρίου 2014
- 0 Μου Αρέσει
- 27 Προβολή
Υλικά
500γρ Αλεύρι
60γρ Σιμιγδάλι χοντρό
150γρ Άχνη ζάχαρη
250 Αγελαδινό Βούτυρο
60γρ Ηλιέλαιο
Ξύσμα λεμόνι
1 αυγό
1 Βανίλια
1 μπέικιν
Λίγα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το σιμιγδάλι, την αχνή ζάχαρη, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το ξύσμα λεμόνι, την βανίλια και ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μπόλ.
2. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα! Το πλάθουμε σε κομματάκια σαν ένα μεγάλο καρύδι,
3. Το πατάμε λίγο από πάνω και τα βάζουμε στο ταψί.
4. Καρφώνουμε και ένα αμύγδαλο ωμό στο κέντρο, τα πασπαλίζουμε με χτυπημένο αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Σιρόπι
1/5 κ νερό
1/5 κιλά ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλα
Μισό λεμόνι σε κομματάκια
8-10 λεπτά Βράσιμο
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει λίγο και μετά περιχύνουμε τα Σεκέρ.
Ανέστης Παπαχρίστου
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.