The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Μπακλαβάς με γλυκιά κολοκύθα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

250γρ. Μαργαρίνη

250γρ. Καρύδι

500γρ. Κολοκύθα

0,7γρ. Κανέλλα σκόνη

350γρ. φρυγανιά τριμμένη

650-700γρ. φύλο κρούστας 

1κιλο  Ζάχαρη κρυσταλλική

700ml. Νερό

1 Βανίλια

Λίγο λεμόνι φλούδα

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να κάνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και είναι έτοιμο.
  2. Αναμιγνύουμε την φρυγανιά με το καρύδι και την κανέλλα
  3. Ανοίγουμε το φύλο και με το βούτυρο αλείφουμε ένα ταψί κατάλληλο για μπακλαβά, διαστάσεων (40Χ30) εκατοστά
  4. Απλώνουμε τα φύλα και την γέμιση με την φρυγανιά και τα καρύδια και μετά βάζουμε και την τριμμένη κολοκύθα.
  5. Αφού ολοκληρωθούν οι στρώσεις με την γέμιση και την κολοκύθα το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  6. Μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για (1) μια ώρα και μετά το αφήνουμε για 10’ λεπτά ακόμα , ανεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180-190 βαθμούς για να πάρει λίγο χρώμα.
  7. Αφού το σιρόπι είναι έτοιμο, σιροπιάζουμε το μπακλαβά μας και είναι έτοιμος

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors