The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ρεβανί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

250γρ. αλεύρι

200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300γρ. ζάχαρη

12 τεμ. αυγά

20γρ. μπέκιν πάουντερ

Βανίλια λίγο

Χυμός  και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Αμυγδαλόψιχα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε σ’ ένα σκεύος τ’ ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς με σύρμα. Στη συνέχεια

Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας πάλι με το σύρμα. Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το ξύσμα και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο προηγούμενο σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα. Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι που αποτελείται από 2 κιλά ζάχαρη 2 κιλά νερό 1 ξύλο κανέλα. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε το ρεβανί αφού πρώτα το έχουμε κόψει στα κομμάτια που θέλουμε. Τέλος αφού κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα       

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors