The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Γαλακτομπούρεκο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 9
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

1 ½ Λίτρο γάλα

350γρ. Ζάχαρη

280γρ. Σιμιγδάλι

5τεμ. Αυγά

50γρ. Φρέσκο βούτυρο

500γρ. Φύλο κρούστας

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι

400γρ. Νερό

1 Κιλό ζάχαρη

50γρ. Βούτυρο φρέσκο

½ Λεμόνι η

50γρ. Γλυκόζης

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη τα αυγά

και ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το γάλα

και ανάβουμε την φωτιά, ανακατώνοντας συνέχεια

περιμένουμε να αρχίσει το μίγμα να βράζει και να φουσκώσει, τότε ρίχνουμε το λεμόνι και το σιμιγδάλι λίγο λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.

Τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας  λίγο ακόμα, το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε το ταψί με τα φύλα για να αδειάσουμε το μίγμα μέσα. Στρώνουμε τα φύλα κρούστας όπως βλέπουμε στο βίντεο και αδειάζουμε μέσα την κρέμα, στρώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με τα φύλα και φουρνίζουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. 

Κατά την διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό το λεμονί η τη γλυκόζη και βράζουμε για 8-10 λεπτά από το σημείο βρασμού, αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε.

Καλή Επιτυχία

Get it on Google Play

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors